maanantai 17. heinäkuuta 2017

Täydellinen juustokakku

Olen yleensä tehnyt aina sokeripohjakakkuja, koska en ollut ikinä maistanut tai tehnyt juustokakkuja. Kun muutin omaan kotiin halusin pitää tuparit ja kaipasin vaihtelua tyypillisiin kakkuihini. En muista enää mistä tämän reseptin löysin, mutta rakastuin sen yksinkertaisuuteen ja mahdollisuuksiin makujen ja koristelun osalta. Ainut miinuspuoli on tekoaika, kun kerrosten jähmettymistä pitää odottaa useampi tunti, mutta itse olen saattanut tehdä ensimmäisen kerroksen jo edellisenä päivänä ja juhlapäivän aamuna tehnyt toisen kerroksen ja koristelut.

Kakkuun tarvitsee seuraavat aineet, ohjeissa makuna mustikka-vanilja.

Kakku:
150g keksejä (esim. Digestive)
100g voita
4 liivatelehteä
2 vaniljarahkaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
2 mustikka bonaa
1/2dl sokeria
4rkl maitoa

Kiille (toinen kerros):
2dl mustikkamehua
2dl sokeria
4 liivatetta

1. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi. Murenna keksit ja lisää sulatettu voi niiden joukkoon ja tasoita tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin.
2. Laita liivatteet kylmään veteen.
3. Sekoita rahka, bona, sokeri ja tuorejuusto tasaiseksi.
4. Lämmitä maito kuumaksi. Lisää liivatteet maitoon ja sekoita rahkaseoksen joukkoon.
5. Laita kakku hyytymään 2-3 tunniksi.

Kiille:
1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Sekoita sokeri ja mehu.
3. Kiehauta n. 0,5dl mehusta ja sekoita liivatteet siihen. Yhdistä lopun mehun kanssa.
4. Jäähdytä mehu.
5. Kaada jäähtynyt mehu lusikan avulla kakun päälle.


Olen tehnyt kakun myös passionhedelmän ja mansikka-limen makuisena. Minkä makuisena sinä tekisit?



Pitäisiköhän lähteä kauppaan ostamaan ainekset? 😋



2 kommenttia:

  1. Itseäni houkuttaisi kokeilla esimerkiksi inkivääriä makuna ja sen kanssa ehkä jotain trooppista kuten mangoa, ananasta tai kookosta :P

    VastaaPoista